OPLEIDINGEN – De Scheepvaartschool – Cenflumarin

De beste scheepslui staan aan wal? Toch niet als je het secundair onderwijs achter de rug hebt bij De Scheepvaartschool – Cenflumarin! Want in deze gespecialiseerde school zijn theoretische lessen en praktische opleiding geïntegreerd. Zo krijg je letterlijk inzicht in het reilen en zeilen van het leven op het water. Eens je diploma op zak, mag je je fier een matroos noemen! Of schipper, stuurman of officier.

+voor wie?

Je kan inschrijven als je al een getuigschrift basisschool hebt.

+wat leer je?

De Scheepvaartschool – Cenflumarin organiseert in het voltijds secundair onderwijs BSO-opleidingen (Rijn- en Binnenvaart) en TSO-opleidingen (Dek en Motoren – Zeevaart). De school biedt daarnaast ook externe opleidingen aan (GMDSS, Radar, VHF, Radar, beperkte opleiding matroos) en werkt samen met VDAB en met SYNTRA.

Ervaren binnenschippers en gespecialiseerde leerkrachten ontwikkelden de theoretische lessen. De praktische training begint op kleine vaartuigen en gaat daarna verder op grotere opleidingsschepen. Je kan er ook een certificaat estuaire vaart behalen, waarmee je mag varen tussen de Belgische kusthavens en de Scheldemonding.

+wat word je?

Na je opleiding kan je meteen aan de slag. Als schipper, stuurman, officier … Of je volgt een vervolgopleiding, bijvoorbeeld bij de Hogere Zeevaartschool Antwerpen.

+contact

DE SCHEEPVAARTSCHOOL – CENFLUMARIN

Gloriantlaan 75
2050 Antwerpen
03 570 97 30
www.descheepvaartschool.be