Scheepvaartklassen

Tijdens de Scheepvaartklassen gooien de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar het roer eens lekker om. Ze worden omgevormd tot heuse matrozen in een bijzonder leerrijke 5-daagse. Ze leren er knopen leggen, seinvlaggen, baggeren, laden en lossen, morse seinen. En nog veel meer. Het wordt een erg actieve reis. Net zo bedrijvig als de Antwerpse haven, die 5 dagen lang het open klaslokaal van de leerlingen is. Kennis, beleving en avontuur gaan tijdens de Scheepvaartklassen hand in hand. En de leerlingen na afloop waarschijnlijk ook. Want het klasgroepsgevoel én de samenwerking onderling varen er wel bij, natuurlijk.

Na de Scheepvaartklassen zijn de kleine matrozen nooit meer het Noorden kwijt, maar wel een onvergetelijke ervaring rijker.

+ voor wie?

De Scheepvaartklassen richten zich op leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar (in de periode september – oktober) en het 4de en 5de leerjaar (in de periode maart – mei). Samen met een bekwame, vaste begeleider van de Scheepvaartklassen leren ze tijdens de 5-daagse allerlei interessante technieken uit de scheepvaart. Hun eigen leerkracht en een extra begeleider van de school houden een oogje in het zeil.

+ wat leer je?

Wie doet wat op een schip en in de haven? Hoe sein je met vlaggen, met morse of met een seinlamp? Hoe bedien je een radio? Hoe werkt een vaarsimulator? Spelenderwijs leren de leerlingen bij op het gebied van WO, techniek en natuurkennis. Ook hun taalinzicht en woordenschat worden vergroot. De Scheepvaartklassen zijn dus een perfect alternatief voor bos-, zee-, sport- en stadsklassen.

De kinderen dragen allemaal een kapiteinspet en krijgen een kompas om zich te oriënteren. Ze verblijven in de gebouwen van Internaat De Spits, op het domein van campus Leerhaven. Zelfs een overnachting in een reddingsboot is mogelijk. Ook uitstapjes naar Lillo, Doel, het strand van Sint-Anneke of het Antwerpse MAS horen erbij. Het hoogtepunt van het verblijf is een boottocht op de Schelde, waarbij de haven echt tot leven komt. Na afloop van de Scheepvaartklassen is er een officieel moment in het bijzijn van de ouders.

De Scheepvaartklassen passen volledig in de leerdoelen en voorzien hiervoor een uitgebreid gemotiveerde bundel.

+ tarieven

Een standaard arrangement omvat:

  • Vier overnachtingen.
  • Busuitstap naar de haven.
  • Alle maaltijden en vieruurtjes.
  • Activiteiten zoals beschreven.
  • Documenten, leerdoelen en persoonlijk materiaal.
  • Hulp van de coördinator bij het voorstellen aan de kinderen en aan de ouders en bijstand bij de uitvoering 24 op 24u.
  • Facultatief: boottocht.

Voor het schooljaar 2016-2017 is de prijs vastgesteld op 120€ per deelnemer (minimum 15 deelnemers).

Meer uitleg over de tarieven vind je hier

+ contact

TG DE SPITS

Thonetlaan 106
2050 Antwerpen (Linkeroever)
03 219 59 30